Przepis – risotto z kurczakiem

• Pierś z kurczaka – ok. 250g
• Bulion – ok. 750 ml
• Ryż do risotto – szklanka
• Ryż do risotto – 150g
• Masło – 2 łyżki
• Sól, pieprz
• Ser parmezan
• Natka pietruszki, drobno posiekana

Risotto_z_kurczakiem_i_pomidorami ZMNIEJSZONE

W rondelku lub na głębokiej patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodaj kurczaka i smaż do zarumienienia.
Dorzuć ryż, zamieszaj aż zrobi się szklisty. Porcjami nalewaj bulion czekając aż cały wchłonie w ryż.
Gotowe risotto posyp startym parmezanem i dodaj natkę pietruszki. Risotto przepis jest gotowe!

Zobacz wiadomości o podobnej tematyce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>